Login
+Follow
Login

Tjärstubben

By Maja Gustafsson on 2013.02.27 In Bilder Outdoor Tips

När det är dags att göra upp eld i skogen är tjärstubben min absolut bästa vän. Det är alltså en stubbe av en gammal tall som inte bara brinner otroligt bra, utan också luktar fantastiskt. Bryt små flisor till att börja med och mata den sedan med grövre ved ju större elden blir, precis som att ett barn som växer behöver mer mat. Med stubben har du garanterat en ordentlig eld. Passa även på att lägga upp eventuell blöt ved bakom, den kommer då att torka och du isolerar värmen så att den studsar tillbaka på dig under tiden som du avnjuter en god kopp kaffe. Glöm inte att ta med dig lite tjärstickor innan du går vidare, de kommer att vara till stor användning när det är dags att göra upp nästa eld.

WP_20130119_068 (622x350)IMG_2313 (622x415)IMG_2409 (622x415)

4 Responses to "Tjärstubben"

  Comments (4)

 1. Fridstaden wrote:

  Näver och tjärstubbe är gudagåvor! Fenomenalt bra! Och ja, det luktar riktigt gott med tjärstubbe 🙂 Vilket kort och bra inlägg!

 2. Vi brukar kalla det för töre. Ett tips är att doppa en brinnande töresticka i kaffepannan när kaffet kokat upp. Det gör att sumpen sjunker lite fortare (att det sen ser lite coolt ut är en ren bonus).

  • majagustafsson wrote:

   Jasså, det var något nytt, det har jag aldrig hört förut! Får prova det nästa gång!

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Att vara ute i vildmarken har präglat hela min uppväxt, vilket jag är mycket tacksam för. Intresset för naturen följer med mig än idag och jag försöker att ta varje chans jag kan till att hitta nya äventyr, stora som små. Kameran har jag så gott som alltid med mig och kommer därmed att bjuda på mycket bilder.

Arkiv
+Follow

Login